MEDITATIONSDAG

 

Djup tid och tunna ställen

 

Lördagen 20 mars 2021 i Gideonsbergskyrkan

inbjuder vi till föredrag och samtal med

 

Are Norrhava

präst i Katarina församling

 

 

”Djup tid och tunna ställen” – Om vår tids andlighet och livets genomskinlighet.

 

I en samtid full av skärmar och brus är det lätt hänt att genuin kontakt förväxlas med bekräftelse, uppmärksamhet och kickar. Vilka resurser finns i kyrkans kontemplativa arv för att hålla kontakten: med oss själva, varandra och Gud? 

 

”Djup tid” handlar om ögonblick då evigheten bryter in i nuet. Det händer i musiken, under valven och på meditationskudden. Att tiden djupnar för en stund och perspektivet vidgas.

 

”Tunna ställen” är mötesplatser där slöjan mellan gudomligt och vardagligt tunnas ut; kontaktytor där tillvaron blir genomskinlig. Metaforen kommer från den keltiska traditionen och har fått en renässans i vår samtid.

 

Are Norrhava är präst i Katarina församling, meditationslärare och berättare. Han har skrivit boken "Djup tid och tunna ställen" och medverkar regelbundet i Tankar för dagen och Helgsmål i Radio P1.

 

*

 

Dagen börjar med meditationsmässa kl. 9.00. Det går även bra att komma kl. 10.00 när vi samlas för information och kaffe. Vi kommer att meditera, lyssna på och delta i samtalet med Barbro Holm-Ivarsson och sedan äta en enkel sopplunch. Efter lunch blir det meditation eller avspänning.

 

Fördjupningsdagen vänder sig till dig som har mediterat tidigare.

Kostnad för dagen är 150 kr (100 kr för medlemmar i FKD).

 

Anmälan till fördjupningsdagen ska ske senast 12 mars med e-post till info@djupmeditation.se

eller till Peter Freyhult 021-13 12 76 eller till Heléne Wiberg 070-373 70 87

Anmälningslistor finns också i Domkyrkan och Gideonsbergskyrkan i samband med meditationerna.

Det är också möjligt att anmäla sig till fördjupningsdagen via hemsidan.

Anmälan är bindande.

*

Medlemserbjudande: Årets medlemsbok är "Natt och dag" av Ylva Eggehorn. Den säljs till medlemspris 150kr. Vår egen bok ”Bli medveten” av Anthony de Mello säljs till det reducerade priset 30 kr.

 

Tillbaka